Een certificaat voor wat wij NIET meer doen!

Herkent u dit? Einde dag, tijd voorbij maar nog niet alle acties af? U heeft als goede vakman/vrouw een volle agenda en bent niet of nauwelijks beschikbaar. U moet regelmatig kiezen tussen concessies doen aan kwaliteit of de stress, want kwaliteit vraagt zijn tijd. Maar beide wilt u niet én tijdmanagement helpt niet! Wat helpt u dan wél?

Concessies doen is er voor Classic & Ko, dienstverleners op autogebied, echt niet bij. Klant en kwaliteit staan altijd samen op 1. Wel ervaarden wij de stress, voelden dat er iets gebeuren moest om de werkdruk te verlagen. Ik geloof niet in het managen van tijd. ‘Een uur krijgt er echt geen minuut bij’. Tijdmanagement geeft symptomatische verbeteringen en vraagt om veel discipline in het toepassen van ‘de regels’ van tijdmanagement.

Wat werkt wel is Prioriteitenmanagement!

Hiervoor volgden wij de module Prioriteiten Management van PlusValu.

Een drieluik van compacte workshops en tussentijds toepassen van het managen van prioriteiten in de eigen werkomstandigheden:

  1. met focus op onze bedrijfsstrategie, team en persoonlijke doelen
  2. managen van onze eigen prioriteiten en afleiding reduceren
  3. ervaringen delen, leren en vooral genieten van de korte termijn resultaten.

We zien, horen, begrijpen waarom het nu als vanzelf beter gaat. Onbelangrijke activiteiten en het ‘teveel’ is wat zij niet meer doen. Elke dag wordt zeker per persoon een uur beter besteed. Zo rendeert de module van 3 workshops van drie uur wel heel snel.

De deelnemers aan het woord

Ko van der Kolk: “Je maakt mensen er bewust van, we weten nu donders goed wat eerst gedaan moet worden. Dat werkt door op alle medewerkers”.

Bram Gerritsen: “Waardevol, we zijn ontspannen aan het werk en het is ongelooflijk hoeveel meer er af komt”.

Trainer Erik van den Boogaard: “De beschikbare tijd is hetzelfde, die wordt door Classic & Ko beter besteedt aan de dingen die er echt toe doen, tot de besten behoren in bodywork en Jaguars voor exclusieve young- en oldtimers”.