Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tweedaagse Expert-training
Heeft u al bereikt wat u verwacht in een strategische partnerschap? Behaalt u het beste resultaat en benut u de leercurve van reeds succesvolle samenwerkingen? Wanneer de fundering van een woning goed wordt aangelegd, zal het huis stevig blijven staan. Dit geldt ook voor een strategische samenwerking. Herkent u de behoefte om na een succesvolle samenwerking tijdens een project, die samenwerking te ontwikkelen naar een partnerschap.

Na deze training weet u beter het verschil tussen contracten met een vaste termijn en contracten die worden verlengd op basis van behaalde prestaties. Een wereld van verschil voor het maken van de juiste afspraken, het behalen van uw doelen met de gewenste effecten! U herkent dat overgaan van een projectmatige samenwerking naar project overstijgende samenwerking niet als vanzelfsprekend succesvol wordt. Menigeen erkent dat ze het met de kennis van nu, anders hadden moeten aanpakken. Doe het in één keer goed.

Laat u trainen als expert op project overstijgende samenwerkingen.

Dagdeel 1: Wat is echt samenwerken?
Leer wat het extra rendement is van een project overstijgende samenwerking. Prof. Dr. Jack AA van der Veen, EVO Leerstoel Supply Chain Management aan de Nyenrode Business Universiteit weet als geen ander dat strategisch samenwerken simpel klinkt maar het niet is. Met gevoel voor ondernemerschap en zakelijke humor laat hij u zien en voelen wat dit inhoudt.

Dagdeel 2: Welk mechanisme is bruikbaar voor een succesvol partnerschap?
Strategische samenwerken is echt anders dan een samenwerking met een einddatum. Albert en Erik leggen hiervoor het optimale mechanisme uit. Ervaring van eerdere deelnemers is dat ze nu kunnen voorspellen welke “gangbare” afspraken funest zijn en welke wel gemaakt moeten worden voor een strategische partnership. Met betekenis voor uw contract. 

Dagdeel 3: Meten is weten?
De vaklieden in de bouw hanteren dit principe en terecht als het gaat om de afmeting van een fundering en de hoeveelheid beton etc. Dit paradigma wordt te pas en te onpas gebruikt door managers en directies waarmee ze hun eigen organisatie, partners en samenwerking(en) willen beoordelen. Waarom worden beloofde prestaties niet behaald? Wordt u toch verrast met meerwerk en faalkosten? Wat ontbreekt er dan aan dit paradigma? Een meetgetal op zich, zegt vaak niks. Er zit een verhaal achter, een context waarbij harde en zachte factoren als een spinnenweb samenwerken.

PlusValu heeft een werkend beoordelingsmodel ontwikkeld. Hiermee wordt prestatie informatie van projecten geanalyseerd in relatie tot de samenwerking.  Het model is vanuit kennis en ervaring van praktijkdeskundigen opgesteld en getoetst aan de wetenschap. Binnen een dagdeel realiseert dit model zowel de analyse van de prestaties in samenhang met alle KPI’s als de ‘SMART’ verbeteracties toebedeeld aan eigenaren met draagvlak door betrokkenen.

Dus wilt u wel “Weten” wat de werkelijke oorzaak is van afwijkingen van prestaties dan leert u in dit dagdeel, zonder  dikke rapporten en onnodige discussies, pragmatisch uw resultaten weer te bereiken.

Dagdeel 4: We laten zien dat het werkt
Middels business cases laten Erik en Albert u zien hoe samenwerken, het mechanisme en het beoordelingsmodel in samenhang krachtig en succesvol werkt. Deelnemers kunnen hun eigen business cases inbrengen. Wij laten u zien hoe makkelijk het model hierop is toe te passen.

Na deze training, kunt u

  1. Sneller inschatten hoe uw Strategische Samenwerking ervoor staat;
  2. Beter bepalen welke van de 21 punten u kunt verbeteren;
  3. Effectiever de juiste KPI’s bepalen;
  4. Efficiënter omgaan met de inzet van de juiste experts;
  5. Sneller realiseren van verbetervoorstellen met draagvlak, namelijk binnen 4 uur.

Na deze tweedaagse training beschikt u over de benodigde kennis. U kan dit toepassen in waardevolle samenwerkingen in de praktijk.  U weet meerwaarde in uw samenwerking voortdurend te versterken, ondersteund met een overeenkomst die dat stimuleert. U bent een volwaardige gesprekspartner over het (door)ontwikkelen van uw samenwerking binnen en buiten uw organisatie.

Waardering Training 8,1/10
Deelnemers waarderen de training met een 8,1 op een schaal van 10.

Doelgroep
Deze experttraining is geschikt voor beslissers en eindverantwoordelijken welke direct of indirect betrokken zijn bij een strategische (keten)samenwerking. De training Strategisch Samenwerken is van waarde voor zowel de publieke sector als het bedrijfsleven en kent vele toepassingen, van welzijn tot werkgelegenheid, gezondheidszorg, van bouw- en infrastructurele projecten tot ICT, facilitair en logistiek.

Kosten
De kosten voor deze tweedaagse training bedragen € 990,- excl. btw per persoon.

Organisatie
Deze training is ontwikkeld door PlusValu. De inhoud van het programma is samen met Prof. Dr. Jack van de Veen opgesteld. Deze training maakt geen onderdeel uit van het Nyenrode programma.

Locatie
Breukelen, Nyenrode

Trainers
Erik van den Boogaard
Albert Mulder
Jack van der Veen (gastdocent)

 

Aanmelden of meer informatie?
Neem dan contact op met Albert Mulder