Missie:

Organisaties die doen wat deugd. Dan klopt het ook, voor iedereen. Visie: met gevoel van urgentie en belang start de verandering naar echt beter.

Erik van den Boogaard – Managing Partner

Strategisch adviseur Samenwerking & transitie expert

In het Maasstad Ziekenhuis was Erik pionier in de verbetering van de kwaliteit van multidisciplinaire zorg in samenwerking met het Centraal BegeleidingsOrgaan, nu CBO-TNO. Dit vormde de brug naar diverse managementfuncties in de logistieke dienstverlening (NS Reizigers en DHL Solutions) met de ontwikkeling van klant- en bedrijfswaarde als missie. Erik volgde een groot aantal bedrijfsopleidingen, zoals de ‘DHL Expert Academy for executive key employees’ aan de Nyenrode Business Universiteit (2003). Met deze bagage weet hij leiding te geven aan de ontwikkeling van uw bedrijf en onderscheidende dienstverlening aan uw klanten.

Sinds 2008 is hij als zelfstandig professional ook actief in de sector van Woningcorporaties, onder andere als bestuursadviseur, portefeuille- of programmamanager. Erik is initiatiefnemer en voorzitter van de Netwerkgroep Contracteren KetenSamenWerking (2014) en als zelfstandig ondernemer altijd gericht op het creëren van meerwaarde. Met hem mag u verwachten het potentieel uit uw interne of externe samenwerking ten volle te ontplooien.

Vanuit zijn bureau Peilon werkt hij als interim manager bij organisaties aan het wegnemen van knelpunten en het professionaliseren van de organisatie. Met de juiste mens op de juiste plaats. Erik voelt zich in zijn element in organisaties waar complexe implementaties en transities zijn. Een ‘crisis’ is voor hem de opmaat naar verbetering en succes. Hij maakt met u de ruimte (weer) vrij om met invulling van uw eigen medewerkers uw koers te vervolgen. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als leidinggevende aan 3-6 managers en voor groepen van 50-125 medewerkers. Ruim 10 jaar als management consultant bij organisaties tot 225 medewerkers. Met Erik kunt u uw klanten-tevredenheid verhogen, management en medewerkers motiveren, samenwerkingsprocessen regisseren, zakelijk en maatschappelijk rendement realiseren.

Erik integreerde met experts diverse methodieken als contracteren strategisch samenwerken, prioriteiten management en het prestatie informatie + verbeterplan waardoor vanuit een innovatief mechanisme deze methoden voor u in de praktijk krachtiger zijn dan de afzonderlijke wetenschappelijke bronnen voor zich.

Erik beschikt over een enorme ‘denkkracht’. Hij overziet voor anderen complexe verbanden en maakt die tot relevante eenvoud. Hij is een openhartige, strategisch sterke en voor iedereen bereikbare professional. Met een diversiteit aan invalshoeken van belanghebbenden die nog zoekend zijn, weet hij goed te luisteren en to the point samen te vatten. In hectische situaties is hij uw rots in de branding. Erik werkt vanuit zijn kernwaarden openheid, eerlijkheid en ethiek.

‘Omdat Erik geen onderdeel uitmaakt van de organisaties die willen samenwerken kan hij onbelast heel goed duiden wat nodig is. Dingen die geen waarde toevoegen, werden uit de samenwerking gehaald.’

Ludwig Smits, Directeur De Variabele