Missie:

Dienstverlening zonder pretenties en met veel oog voor de klant. Visie: Open en eerlijk over de kansen en mogelijkheden. En altijd met oog voor de situatie van de klant en vooral water eventueel nog meer speelt.

Marion van Beelen – Advocaat

Bouw- en onroerend goedrecht Specialist

Marion van Beelen had een eenvoudige doelstelling: een kantoor waar dienstverlening wordt aangeboden zonder pretenties maar met veel oog voor de klant. En dat is gelukt.

Kwaliteit

Het lijkt een open deur, maar kwaliteit is geen vanzelfsprekendheid. Als u een advocaat of jurist nodig hebt, kunt u maar beter kritisch zijn bij uw keuze voor een advocaat. Een verkeerde keuze kan u veel geld kosten en ellende opleveren.

Uw advocaat moet deskundig zijn, realistisch en eerlijk durven te zijn en de kwestie zo snel en goed mogelijk voor u willen oplossen. Ik ben daarom kritisch op wat ik doe voor klanten en wat ik kan betekenen ( en soms juist niet kan betekenen). Dat scheelt u tijd en geld. Ik neem wél graag de tijd om u goed voor te lichten en duidelijk aan te geven wat in uw geval de beste of betere oplossing is. Het gaat tenslotte om u en uw belang. U moet weten waar u aan toe bent.

Kwaliteit zit ook in kennis van zaken. De advocaat die van ieder rechtsgebied alles weet moet nog geboren worden ! De meeste advocaten geven duidelijk aan welke rechtsgebieden tot hun specialisme behoren. En zo hoort het ook. Zelf ben ik gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden, algemeen verbintenissenrecht, aanbestedingsrecht, arbeidsrecht, bouwrecht en ruimtelijk ordeningsrecht. Natuurlijk kunt u altijd contact opnemen over uw specifieke probleem. Samen met u bekijk ik dan of ik u kan helpen. Kan ik u niet helpen, dan verwijs ik u –waar mogelijk- graag door naar een collega advocaat die u wel kan helpen. Uiteraard zonder kosten!

Prijs

Natuurlijk heeft u ook belang bij een redelijk tarief. Maar vergis u niet. Kwaliteit heeft zijn prijs en bovendien een laag tarief maar vele onnodige uurtjes zorgen ook voor een hoge rekening ! Maar het begint natuurlijk wel bij een redelijk uurtarief en dat uurtarief hoeft ook niet geheim te zijn. Als klant mag u tenslotte best een vergelijk maken. Op die manier krijgt u al een eerste beeld van een normaal uurtarief en kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Mijn eigen uurtarief vindt u dus gewoon op deze website. U bepaalt zelf of dat een redelijk uurtarief is of niet.

Minstens zo belangrijk als een redelijk tarief is een eerlijk advies. Het is belangrijk dat uw advocaat goed aangeeft wat de rechtsbijstand tijdens een procedure precies gaat kosten en hoe groot de kans is dat u in het gelijk wordt gesteld. Dat is ook een lastig onderdeel van mijn vak. Een exacte voorspelling van de kosten is vaak moeilijk te maken. Maar een inschatting van de kosten en kansen is wel van groot belang. Ik zal u eerlijk adviseren over de risico’s in een gerechtelijke procedure en de kosten met betrekking tot zo’n procedure. Zo’n advies kan er toe leiden dat u geen procedure start en alsnog in overleg met uw tegenpartij er uit komt.  Dat scheelt natuurlijk heel veel juridische kosten en kan u in sommige gevallen nog wel het meeste geld besparen….

Kijk voor meer informatie over Marion op Van Beelen Advocatuur Lochem

‘Een van de kernen van het modelcontract is zekerheden loslaten en vertrouwen hebben. PlusValu kan dat proces heel goed begeleiden.’

Martin Talen, commissaris - adviseur Talen Vastgoed B.V.